Tutun de pipa

Magazinul nostru ofera o experienta unica pentru fumatorii de pipa bazata pe pasiunea comuna ce ne leaga. Datorita calitatii si serviciilor oferite, acesta este locul ideal pentru incercarea unor sortimente noi de tutun, dar si pentru a-ti dezvolta cunostintele sau a gasi cele mai bune accesorii si ustensile pentru intretinerea pipelor.

Cum experienta fumatului nu poate fi completa fara un tutun deosebit, iti oferim cateva informatii esentiale ce sigur te vor ajuta in alegerea tutunului potrivit personalitatii tale. Sortimentele de tutun pentru pipa sunt variate si pot fi clasificate in functie de originea lor, aromele si caracteristicile gustului. Iata cateva dintre cele mai cunoscute tipuri de tutun pentru pipa:

Virginia: Este cel mai popular tip de tutun pentru pipa, fiind cultivat in special în Virginia si Carolina de Nord din SUA. Este recunoscut pentru aromele sale dulci si usor fructate, precum si pentru gustul sau fin și delicat. Este perfect pentru incepatori si poate fi utilizat atat in amestecuri simple, cat si in blenduri mai complexe.

Burley: Este cultivat in special in Kentucky si este recunoscut pentru gustul sau puternic, plin si robust. Este adesea folosit ca baza in amestecurile de tutun si poate fi combinat cu alte sortimente pentru a adauga un gust bogat și consistent.

Oriental: Este cultivat in special in Turcia, dar si alte tari din regiunea Orientului Mijlociu si este recunoscut pentru gustul sau exotic. Are o aroma tipica, usor condimentata, cu note de ierburi si fructe uscate.

Latakia: Este un sortiment de tutun procesat cu fum, obtinut prin uscarea frunzelor de tutun in apropierea focului de lemn de cedru, pin sau stejar. Are un gust distinctiv puternic, cu note de fum, lemn si condimente. Acest tutun este folosit drept condiment in majoritatea mixturilor

Perique: Este cultivat in Louisiana, SUA, si este recunoscut pentru gustul sau puternic, avand o cantitate crescuta de nicotina. Este procesat intr-un mod special, fapt ce ii confera o aroma unica, cu note de prune, ciocolata si lemn. In amestecuri este folosit intr-o proportie ce nu depaseste 10%.

Cavendish: Este de fapt un tutun Virginia sau Burley fermentat cu zahar sau diverse arome de la cateva zile la cateva saptamani. Acest proces se desfasoara la temperaturi inalte, tutunul fiind presat  in tot acest timp.

Tutun de pipa

Tutun pipa Samuel Gawith Balkan Flake (50g)

TP00023SG.BF
95,00 lei
Tutun pipa Samuel Gawith Balkan Flake (50g). Un full-body cu taietura flake intre tutunuri dulci si aromate Virginia si Latakia picant, plin de indrazneala.
Tutun de pipa

Tutun pipa Samuel Gawith Commonwealth (50g)

TP00023SG.CMW
95,00 lei
Tutun pipa Samuel Gawith Commonwealth (50g). Un tutun autentic masculin realizat in proportie 50/50 din tutunuri Virginia si Latakia, de intensitate mediu spre tare. Amestecul se prezinta cu taietura Ribbon si este ambalat in cutie metalica de 50 grame.
Tutun pipa Samuel Gawith Full Virginia Flake (50g) Tutun pipa Samuel Gawith Full Virginia Flake (50g) 2
Stoc epuizat
95,00 lei
Tutun pipa Samuel Gawith Full Virginia Flake (50g) Un "must have" pentru toți iubitorii de Virginia. Un tutun creat in inima regiunii Lakeland ce dezvolta in urma presarii la cald o imbietoare nuanta distinctiva intunecata, totul pentru a oferi fumatorilor de pipa o experienta de vis.
Tutun de pipa

Tutun pipa Samuel Gawith Grousemoor (50g)

TP00023SG.GSM
95,00 lei
Tutun pipa Samuel Gawith Grousemoor (50g). O selectie din cele mai bune tutunuri Virginia, discret aromatizata dupa presare usoara si maturare, amestecul este tratat la aburi, apoi taiat ribbon. O placere de fumat racoroasa si proaspata.  
95,00 lei
Tutun pipa Samuel Gawith Skiff Mixture (50g) Un amestec plin de savoare din tutunuri Virginia usor fermentate termic, Latakia si Oriental bland, usor picant, plin de dulceata naturala.
95,00 lei
Tutun pipa Samuel Gawith Squadron Leader (50g) Tutunul de pipa Samuel Gawith Squadron Leader reprezinta chintesenta tutunului traditional englezesc. Amestecul de Virginia intunecat, dar si deschis la culoare, impreuna cu Latakia si frunze de tutun turcesti, rezulta intr-un produs perfect, de intensitate medie, care ofera un fum bogat si cu ardere lenta....
Tutun pipa Samuel Gawith St. James Flake (50g) Tutun pipa Samuel Gawith St. James Flake (50g) 2
Stoc epuizat
95,00 lei
Tutun pipa Samuel Gawith St. James Flake (50g). Perique autentic este adaugat unui amestec de frunze deschise la culoare Virginia, deja bogate in arome, pentru a oferi tutunului St. James caracteristicile usor iuti apreciate de atat de multi fumatori de pipa. Tutunul este taiat flake, iar intensitatea este medie.
190,00 lei
Tutun pipa John Aylesbury Summer Edition 2023 (100g). Cea mai recenta editie de vara semnata John Aylesbury Group incorporeaza in acest amestec de tutunuri Virginia si Black Cavendish toata esenta verii.
Product added to wishlist
Product added to compare.